Mojito kokteilis

Alkoholinis kokteilis - Mochito (Mojito)

Tau prireiks:
  • 50 ml šviesaus romo (patartina “bacardi”)
  • Sodos (mineralinio) vandens – nedaug;
  • Arbatinio šaukštelio (rudojo) cukraus;
  •  Mėtų lapelių; šviežiai nuskintų;
  • Žaliosios citrinos (laimo) – 2-jų ketvirčių;
  • Smulkintų ledukų;
-->
Įmeskite šviežių mėtų lapelių į stiklinę, kurioje jūs pateiksite gėrimą (kai kurie siūlo perplėšti lapelius pusiau geresniam efektui pasiekti). Prieš tai galite juos šiek tiek sulamdyti ir patrinti jais stiklinės kraštą, kad (geriant kokteilį) aromatas visada būtų šalia.Įdėkite du laimo ketvirčius (iš vieno galite išspausti šiek tiek sulčių, tačiau tai nebūtina); galima tiesiog išspausti sultis iš laimų, tačiau originalus Mojito privalo savo sudėtyje turėti du gražius laimo ketvirčius, tad geriausia tiesiog įmesti gabaliukus į stiklinę.Labai atsargiai (nesuplėšydami lapelių) sutrinkite laimus bei mėtas švelniais judesiais (laimų sultys susijungs su mėtų lapelių sultim ir Jūs pajusite labai gaivų aromatą). Lapeliai neturi būti plėšomi, kadangi maži gabaliukai vėliau pro šiaudelį pateks į burną, kas nėra labai malonu. Pakanka gerai juos sulamdyti, kad imtų skirtis aromatas. Įberkite 1-2 šaukštus cukraus. Viską pakartotinai (tik kelis kartus) sugrūskite, kad cukrus sugertų metų bei laimų sultis.Pripildykite stiklinę ledukų (galima naudoti smulkintą ledą – kokteilis atrodys grakščiau).Įpilkite į tą pačią stiklinę 50 ml romo. Užpilkite šiek tiek gazuoto mineralinio, tačiau nepadauginkit, nes turi jaustis mėtų bei citrinų skonis su labai lengvu burbuliukų pojučiu. Jeigu persistengsit, pagaminsite sau didelęs stiklinę Mojito skonio mineralinio vandens – fiasko! Panardinkit į stiklinę ilgą šaukštą ir atsargiai pamaišykite visą turinį, kad susimaišytų cukrus, mėtos, laimai bei romas su mineraliniu, tačiau nemaišykite stipriai, nes visas turinys turi likti stiklinės dugne. Mėtos neturi iškilti į viršų. Papuoškite gėrimą keliais mėtų lapeliais bei laimo griežinėliu. Skanaus!
Patarimas: gerdami Mojito (Mochito) kokteilį nemaišykite jo savo šiaudeliu labai stipriai, nes sutriks medžiagų pusiausvyra: sultys, romas ir cukrus bus praskiesti vandeniu ir skonis nubluks. Pati skaniausia Mojito dalis randasi stiklinės dugne, kur “maudosi” mėtos ir laimai, tad nereikia ilgai žaisti su ledukais stiklinėj